Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ο Μάριος Γ. Σαράντης καταθέτει τους προβληματισμούς του


{Συνέντευξη του συνεργάτη του μπλοκ μας στο attacktv.}

Ο Μάριος Γ. Σαράντης ,Φοιτητής στο ΑΤΕΙ του Μεσολογγίου και Ιεροψάλτης, ένας προβληματισμένος νέος, που νιώθει πως του «κόβονται τα φτερά» για τη ζωή με τη διαμορφωθείσα κείμενη κατάσταση, καταθέτει τις απόψεις του στο attacktv, για ό,τι τον απασχολεί και κυρίως για την ιδιαίτερη σχέση του με την Εκκλησία, που του δίνει τη δύναμη να στοχαστεί, να γίνει κοινωνός των προβλημάτων των άλλων και μέσα από την πνευματική αναζήτηση να ονειρευτεί για το μέλλον και  να αισιοδοξεί για κάτι καλύτερο..

Πως θα χαρακτήριζες με μια λέξη την κατάσταση που ζούμε σήμερα;
Χαοτική!

Περίμενες να ζήσουμε αυτές τις καταστάσεις; 
Ποιός περίμενε να ζήσουμε αυτές τις καταστάσεις; Κανείς φαντάζομαι. Πράγματι άλλαξαν τα δεδομένα στην Ελλάδα μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Σίγουρα το κακό ξεκινάει από πολύ πίσω. Κανένα πρόβλημα δεν εμφανίζεται από την μια στιγμή στην άλλη. Οι ρίζες του εξαπλώνονται σιγά σιγά. Το πρόβλημα εξαπλωνόταν αλλά εμείς δεν το καταλαβαίναμε. Η απομάκρυνσή μας  από τα χρηστά ήθη ήταν η αιτία αυτής της τρικυμίας στην ζωή μας και σίγουρα η πρόκληση για αλλαγή πορείας είναι μπροστά μας.

Μίλησες για αλλαγή πορείας… Τί εννοείς;
Αλλαγή τρόπου ζωής, αλλαγή ενδιαφερόντων. Αποκόψαμε τον εαυτό μας από τον Χριστό και την Εκκλησία και να τα αποτελέσματα. Άνθρωπος χωρίς Θεό είναι σαν τον άδοξο κατακτητή που όπου περάσει καταστρέφει και λεηλατεί. Αυτό κάναμε και εμείς, καταστρέψαμε και λεηλατήσαμε κάθε αξία της κοινωνίας μας. Βάλαμε τις δικές μας  ψεύτικες αξίες, οι οποίες αποδείχθηκαν λίγες και γι’ αυτό μας οδήγησαν στο χάος.

Δηλαδή όποιος γυρίσει στον δρόμο της Εκκλησίας, θα λύσει τα προβλήματά του;
Όποιος γυρίσει στην Εκκλησία θα βρει τον τρόπο για να λύσει τα προβλήματά του. Βρείτε μου κάποιον στις μέρες μας, όχι μόνο να μιλάει, αλλά να μπορεί να δώσει ελπίδα στον κόσμο. Υπάρχει; Και φυσικά όχι. Την ελπίδα την δίνει η Εκκλησία ως φιλόστοργος μητέρα. Ο Χριστός είναι αυτός που θα ηρεμήσει και θα γαληνέψει τις καρδιές όλων μας. Και πιστέψτε με το έχουμε ανάγκη.

Τι σε κρατάει εντός της Εκκλησίας;
Η αλήθεια.

Η αλήθεια;

Ναι η αλήθεια. Μόνο ο ίδιος ο Χριστός με την διδασκαλία του έσπασε κατεστημένα, έδειξε στον λαό την αλήθεια και κατηγόρησε όλους αυτούς που λειτουργούν εις βάρος του (του λαού). Οι σημερινοί άρχοντες, όχι μόνο κατεστημένα δεν σπάζουν, αλλά τα τροφοδοτούν κιόλας. Φοβούνται να επαναφέρουν την αλήθεια γιατί τους συμφέρει το ψέμα και η πλεκτάνη. Αλλά η ιστορία σίγουρα θα τους συμπεριλάβει στις μαύρες σελίδες της.

Πολλές φορές έχουμε ακούσει και για άπρεπες ενέργειες Κληρικών, κάτι που δεν τιμά την Εκκλησία μας. Ποιά η γνώμη σου;
Νομίζω πως όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια. Η Εκκλησία δεν περιβάλλεται από Αγίους μόνο, αλλά και από αγωνιζόμενους ανθρώπους που προσπαθούν να φτάσουν στην αγιότητα. Δεν κρύβουμε πως κάποιοι μπήκαν στην Εκκλησία για άλλους λόγους. Αυτό όμως θα το κρίνει η Εκκλησία και πάνω απ’ όλους ο ίδιος ο Χριστός. Σίγουρα όμως οι εποχές επιτάσσουν Αρχιερείς και Ιερείς να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν πολύ σκληρά. Ήρθε η ώρα της Εκκλησία να μιλήσει και πρέπει να το κάνει.

Είσαι αγανακτισμένος πολίτης;
Και όχι μόνο… Αγανακτισμένοι είναι όλοι οι πολίτες ανά την γη, καθένας για δικό του λόγο. Σίγουρα όμως ένας λόγος μας ενώνει όλους τους αγανακτισμένους όπου γης… Η κοινωνική αδικία.

Πιστεύεις πως η Ελλάδα θα βγει απ’ το αδιέξοδο; Αν ναι τί θα την σώσει;
Και βέβαια το πιστεύω! Αν χάσουμε και αυτή μας την ελπίδα, τι άλλο μας μένει; Ζούμε με την ελπίδα πως θα σωθούμε, αλλά ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε με προσωπικό μας κόπο για την Πατρίδα μας. Η συναίσθηση του χρέους αλλά και η αγάπη μας για την Ελλάδα είναι αυτά τα δύο θεωρητικά στοιχεία που θα μας σώσουν. Θα πρέπει όμως να σταματήσουν όλοι αυτοί οι λόγοι, περί κρίσεως και πως φτάσαμε έως εδώ, που ακούμε καθημερινώς από Πολιτικούς, Αρχιερείς, Δημοσιογράφους κ.α. και θα πρέπει να πιάσουμε δουλειά. Ιδιαιτέρως δε αυτοί που φέρουν μεγαλύτερη ευθύνη.

Ποια η γνώμη σου για τους Πολιτικούς;
Γνώμη έχεις για αξιοπρεπή ζητήματα, όχι για ζητήματα που έχουν καταντήσει γραφικά.

Πηγή: www.attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...