Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ


Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους ευσεβών Χριστιανών εόρτασε ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου της πόλεως των Πατρών.





Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών το απόγευμα της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίον τον Θείον λόγον εκήρυξε ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες αρετές του εορταζόμενου Αγίου Νεκταρίου όπως: της Υπομονής, της Ταπεινώσεως, της Μακροθυμίας και της Ανεξικακίας. Ο π. Χρύσανθος κατέληξε στο ότι η Αγία μας Ορθόδοξος Εκκλησία είναι η ταμειούχος της Θείας Χάριτος η οποία συνεχίζει το αγιαστικό έργο του κυρίου μας λέγοντας τα εξής : μακάρι και εμείς να αγαπήσουμε τον αγιασμό μας διότι αυτό είναι το θέλημα του Θεού " ο αγιασμός υμών ".












Το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία με προεξάρχοντα τον Αρχ. π. Παύλο Αμανατιάδη και συλλειτουργούς Ιερείς της πόλεως των Πατρών.


 Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος προέβη και εις Χειροτονίαν Διακόνου του Μοναχού της Ιεράς Μονής των Αγίων Πάντων Βελιμαχίου Τριταίας, Νεκταρίου Στεφανόπουλου. Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε αναφερθείς στους πνευματικούς αγώνες του Αγίου Νεκταρίου οι οποίοι του εχάρησαν την Βασιλεία των Ουρανών.









Τέλος το απογευμα της Τρίτης στις 5:30 μ.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού, εψάλη η Ιερά Παράκλησις και πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με τη συμμετοχή πλήθους Ιερέων και του ευλογημένου φιλεόρτου λαού της Ενορίας και της πόλεως των Πατρών.















Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν στον δεξιό χoρό ο πρωτοψάλτης του ως άνω Ιερού Ναού κ. Παναγιώτης Παπασταύρου και στον αριστερό χoρό ο κ. Δημήτριος Σακκαλής καθώς και ο κ. Μάριος Σαράντης, ο κ. Σπυρίδων Κασπίρης, ο κ. Μιχαήλ Ζαφείρης και ο κ. Παναγιώτης Καρασπήλιος.






1 σχόλιο:

  1. Πατέρα Χρύσανθε και του χρόνου.
    Ο Άγιος Νεκτάριος να σας ενισχύει και να σας ενδυναμώνει για την άριστη συνέχιση του καρποφόρου ποιμαντικού έργου που υπό την ενεργό εποπτεία σας προσφέρει η ενορίας σας στον λαό του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...