Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

ΤΡΙΜΗΝΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε το Σάββατο 9  Οκτωβρίου 2021, στην ιστορική Ιερά Μονή Νοτενών Αχαΐας,  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τρίμηνο  Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Καθηγουμένου αυτής π. Ιερωνύμου Διαμαντοπούλου.

Ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χρύσανθος.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην διακονία του μακαριστού γέροντος τόσον εις την Ιερά Μονή της οποίας διετέλεσε επί σειρά ετών Ηγούμενος όσο και εις την ενορία του χωρίου Σκιαδά, ιδιαιτέρα πατρίδα του Οσίου και Θεοφόρου Ιωακείμ του Νεόυ, όπου ο μακαριστός π. Ιερώνυμος εχρημάτισε εφημέριος και ανέπτυξε πλουσία ποιμαντική δράση.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές, εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη  ευλογημένα, αγιασμένα και σωτήρια. Τέλος ευχήθηκε η μνήμη του π. Ιερωνύμου να είναι αιωνία και να απολαμβάνει της χαράς του Παραδείσου και της ουρανίου μακαριότητος διακονών εις το επουράνιο θυσιαστήριο. 

Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνου κλήρος και  λαός μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού γέροντος όπου ετελέσθει  Ιερό Τρισάγιο.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...