Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Τιμή στους Έλληνες του Πόντου!

Η 19η Μαΐου είναι Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τα ανθρωπόμορφα τέρατα του Κεμάλ. Το τουρκικό κράτος στήθηκε πάνω στα κατασφαγμένα, διαλυμένα, βιασμένα κορμιά 353.000 Ελλήνων του Πόντου και πολλών εκατοντάδων χιλιάδων της Μικρασίας, της Πόλης και διάφορων λαών και φυλών που θεωρήθηκαν εμπόδιο στις επεκτατικές ονειρώξεις των Τούρκων.

Όλα αυτά τα γνωρίζουμε. Το ζήτημα είναι τι πράττουμε. Οι Αρμένιοι έχουν φέρει σε πολύ καλό σημείο τη δική τους υπόθεση. Πρόσφατα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι οι Αρμένιοι υπέστησαν Γενοκτονία από τους Τούρκους και, μάλιστα, με μια εντυπωσιακή χειρονομία του προς την πλευρά της Ελλάδας, αποκάλεσε τη Βασιλεύουσα με το όνομά της, Κωνσταντινούπολη, και όχι με την εκτουρκισμένη εκδοχή «Ινσταμπούλ».

Για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου χρειάζονται να γίνουν πολλά περισσότερα πράγματα από την τυπική νομική αναγνώρισή της, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα από το ελληνικό κράτος. Όπως έχουμε διαπιστώσει σε πάρα πολλές περιπτώσεις που αφορούν και εθνικά αλλά και οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, η ύπαρξη κάποιων νόμων δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο – ειδικά στην Ελλάδα, όπου αρκετές θεσμικές λειτουργίες αρχίζουν και τελειώνουν στα χαρτιά. Αν δεν υπάρχει πολιτική βούληση, οι νόμοι είναι απλά χαρτιά.

Η τυπική αναγνώριση από το κράτος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους πρέπει να γίνει ουσιαστική. Αυτό σημαίνει ότι η δημόσια εκπαίδευση οφείλει να δώσει τον πρέποντα χώρο και τη δέουσα σημασία σε αυτό το μεγάλο γεγονός, το οποίο τραυμάτισε ανεπανόρθωτα το έθνος μας. Επιπλέον, πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτή η ευάριθμη ομάδα ανθρώπων, των εθνομηδενιστών, που κάνει τεράστια ζημιά στις νεανικές ψυχές. Εθνομηδενισμός και παιδεία είναι έννοιες ασύμβατες μεταξύ τους.

Επιπλέον, πρέπει η διπλωματική μηχανή της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή διεθνή συγκυρία και να προωθήσει με σύνεση και ταχύτητα το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους.

Η καλύτερη απότιση φόρου τιμής στους αδικοχαμένους προγόνους μας είναι η δράση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...