Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΚΥΘΗΡΟΙΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΥΘΗΡΩΝ


Με την δέουσα Εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατά το νησιώτικο τυπικό εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Θεοδώρου του εν Κυθήροις, προστάτου και εφόρου της νήσου, στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων. 

Καλεσμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, τη αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. 

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 11 Μαΐου, το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός κατά τον οποίον χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ. 

Κατά την προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο στη νήσο των Κυθήρων και τον ευχαρίστησε που αποδέχτηκε την πρόσκλησή του να παραστεί στην πανήγυρι του Οσίου Θεοδώρου. Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος προς τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος έδωσε την ευλογία του για την παρουσία του Θεοφιλεστάτου στο νησί. 

Από την πλευρά του ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων για την πρόσκληση που ευγενώς του απηύθυνε και εν συνεχεία ομίλησε προς το εκκλησίασμα.

Κατά την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε πως ο Όσιος Θεόδωρος ήταν ουρανοδρόμος επί της γης κάτι που τον αξίωσε να γίνει ουρανοπολίτης μετά την επίγεια ζωή του. Προέτρεψε δε τους πιστούς να βαδίσουν στον δρόμο του ουρανού ώστε να αξιωθούν να γίνουν πολίτες του Παραδείσου. 

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 12 Μαΐου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αφού αναφέρθηκε στον βίο του εορταζομένου Οσίου, αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η χριστιανική ζωή για την σωτηρία και τον αγιασμό της αθανάτου ψυχής μας. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε Λιτάνευσις της Αγίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου πέριξ της Μονής με την συμμετοχή Αρχών και Φορέων της νήσου. 

Οι ιερές τελετές έκλεισαν με τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της νήσου προς τον Θεοφιλέστατο  καθώς και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για την άδειά του να παραστεί ο Θεοφιλέστατος στην Ιερά Πανήγυρι. 

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τις Αρχές και τον λαό της νήσου για την συμμετοχή τους στις θρησκευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Οσίου Θεοδώρου και ευχήθηκε εις όλους έτη πολλά και ευλογημένα.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...