Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


Την Παρασκευή 13 Μαΐου το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λειβαδίου Κυθήρων τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν ιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ομιλώντας εκτενώς για την σωτήρια ομολογία του Αποστόλου Θωμά και γενικότερα για το κοσμοσωτήριο γεγονός της Αναστάσεως. 

Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας η οποία κατά την Διακαινήσιμο Εβδομάδα λιτανεύεται σε όλο το νησί προς ευλογίαν των ενοριών, των κατοίκων και της νήσου γενικότερα. 

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στη νήσο και του ευχήθηκε δύναμη και ευλογία στα Αρχιερατικά του καθήκοντα.

Από την πλευρά του ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο τόσο για την πρόσκληση του να παραστεί στις Λατρευτικές Εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, όσο και για την φιλοξενία που παρείχε σε αυτόν και την συνοδεία του κατά τις ημέρες διαμονής τους στο νησί. 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...