Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην πόλη των Πατρών - Αγιάστηκαν τα ύδατα στο λιμάνι


Με τη δέουσα λαμπρότητα & μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και πραγματοποιήθηκε η τελετή του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Πάτρας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.
Αρκετοί ήταν αυτοί που αψήφισαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Πατραϊκού κόλπου. Τον σταυρό τελικά έπιασε ο 29χρονος Σπύρος Καστανίδης από την Πάτρα.
Ο Μητροπολίτης έδωσε τις ευχές & ευλογίες του στον 29χρονο, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν δίπλα του και βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό φώναζαν από ψυχής το "Ζήτω η Ελλάδα μας".

 

Είχε προηγηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού όπου πλήθος πιστών και εκπρόσωποι αρχών και φορέων έδωσαν το παρόν και στη συνέχεια ξεκίνησε η πομπή για τον μόλο της Αγίου Νικολάου, για την τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

 

Στις 10.30 σχηματίστηκε η λιτανευτική πομπή που κατευθύνθηκε στον μόλο της Αγίου Νικολάου, όπου από πλοίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατέδυσε τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα. 
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Πατρινός υφυπουργός Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου.

 Πάτρα:Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια - "Ζήτω η Ελλάδα μας" φώναξαν - Αγιάστηκαν τα ύδατα στο λιμάνι - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ Ο Σπύρος Καστανίδης έπιασε τον σταυρό

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος σε δηλώσεις του μετά τον αγιασμό των υδάτων ευχήθηκε με τη χάρη του Θεου να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και να έχουμε ως έμβλημα το Χριστό και την Ορθόδοξη πίστη μας ούτως ώστε να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα και κάθε δυσκολία στη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...