Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ

 
Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη ετελέσθη η εορτή των Τριών Ιεραρχών στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του ΑΤΕΙ Πατρών. Την Ιερά Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού ετέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, υπεύθυνος ποιμαντικής διακονίας του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. 


Ο π. Χρύσανθος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους αγώνες των Τριών Ιεραρχών για την Ορθόδοξη πίστη και υπογράμμισε την τεράστια διαχρονική προσφορά τους. Εαν ο σύγχρονος άνθρωπος επιθυμεί την έξοδό του από την ηθική, πνευματική και οικονομική κρίση δεν έχει παρά να βαδίσει στα χνάρια των Αγίων. Βαδίζοντας αυτό τον δρόμο θα βρει την Αλήθεια και το πραγματικό νόημα της ζωής του. 


Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Αρχιμ. π. Γερβασίου Παρακεντέ ο οποίος και επικαίρως ομίλησε.
Κατά την Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού έψαλλαν: ο Αιδ. π. Άγγελος Μπουλιέρης, ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων κ. Σπυρίδων Κασπίρης και ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Κρύα Ιτεών κ. Μιχαήλ Ζαφείρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...