Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 στις 4 μ.μ. πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών για τον ερχομό του Νέου Έτους. Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους τους συνεργάτες του Κατηχητικού έργου καθώς και στους νέους και στις νέες των Κατηχητικών ομάδων της ενορίας να έχουν κάθε ευλογία από το Θεό κατά τη νέα χρονιά, πρόοδο & προκοπή στη ζωή τους.


Στη σύντομη ομιλία του ο π. Χρύσανθος προέτρεψε τα χριστιανικά νιάτα να μιμηθούν τη μέλισσα η οποία συλλέγει ό,τι καλό και ωφέλιμο από τη φύση και με αυτό κατασκευάζει το γλυκύτατο μέλι. Κατά τον ίδιο τρόπο ο χριστιανός οφείλει να αγωνίζεται πνευματικά και να συλλέγει ό,τι καλό και άγιο με σκοπό την πλούσια καρποφορία στη ζωή του. Εν συνεχεία οι νέες του φοιτητικού τμήματος τραγούδησαν παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη Χίο και την Ικαρία.


Το τμήμα παραδοσιακών χορών των Κατηχητικών ομάδων της ενορίας παρουσίασε πρόγραμμα παραδοσιακών δημοτικών χορών από την περιοχή της Θράκης. Κλείνοντας την εκδήλωση ο π. Χρύσανθος απένειμε αναμνηστικό έπαινο στους νέους και στις νέες της ενορίας που εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. 
Τέλος ευχαρίστησε όλους τους γονείς που ήταν παρόντες στην εκδήλωση διότι οδηγούν τα παιδιά τους κοντά στο Θείο Λυτρωτή και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό και στην Αγία Του Εκκλησία. "Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας διότι εμπιστεύεστε στην ενορία και στην Εκκλησία μας ό,τι πολυτιμότερο έχετε που είναι τα παιδιά σας". Το φλουρί της Βασιλόπιτας βρέθηκε από τη μαθήτρια του ανωτέρου κατηχητικού τμήματος Μαρία Θεοφανοπούλου η οποία έλαβε αναμνηστικό δώρο.


Μετά το πέρας της εκδηλώσεως παρετέθη πλούσιο κέρασμα σε όλους τους παρευρεθέντες. Οι γονείς των παιδιών ευχαρίστησαν από την πλευρά τους τον Αρχιμανδρίτη π. Χρύσανθο, τον εφημέριο π. Δημήτριο, τον Ιεροδιάκονο Κασσιανό καθώς και τους κατηχητές, τις κατηχήτριες, τους δασκάλους Η/Υ και τις δασκάλες  χορού & μουσικής για την αγάπη και την άοκνη φροντίδα τους προς τα νιάτα της ενορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...