Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων


Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου το πρωί ο σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων του έκοψε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα. Την ακολουθία ετέλεσε ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, γεννηθείς εις Καμπιτσάτα Κεφαλληνίας, Διευθυντής των Μ.Μ.Ε. της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του Ι. Ν. Αγίου Γερασίμου Πατρών π. Γεώργιο Μάντζιο & π. Ανδρέα Πολίτη.


Στην ομιλία του ο π. Χρύσανθος συνεχάρη το διοικητικό και εκκλησιαστικό συμβούλιο των εν Πάτραις Κεφαλλήνων δια την οργάνωση της εκδηλώσεως αλλά και για την εν γένει παρουσία τους στην πόλη των Πατρών. Τόνισε οτι εμείς οι Κεφαλλήνες όπου και αν ευρισκόμεθα δεν λησμονούμε τα Άγια χώματα της γενέτειράς μας και φυσικά πάντα την σκέψη και την καρδιά μας την έχουμε στραμμένη στα Ομαλά, εκεί όπου ευρίσκεται το άφθαρτο και Ιερό Λείψανο του προστάτου του νησιού μας, του Αγίου Γερασίμου.


Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο μυστικό της ευτυχίας, υπογραμμίσας ότι η χαρά και η πραγματική ευτυχία υπάρχει στην πνευματική, χριστιανική, και εκκλησιαστική ζωή. Τον σωστό δρόμο τον υποδεικνύει ο Άγιος μας, ο Άγιος Γεράσιμος. Ας βαδίσουμε επάνω στα χνάρια του & ας μιμηθούμε την ενάρετη ζωή του ούτως ώστε να αποκτήσει η ζωή μας νόημα και ουσία.


Τέλος ο π. Χρύσανθος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους, που είχαν κατακλύσει την αίθουσα και τους πέριξ χώρους, καθώς και στους απανταχού της γης Κεφαλλήνες Χρόνια πολλά, καλή και ευλογημένη Χρονιά.

 

Το φλουρί βρέθηκε από τον Ιεροψάλτη κ. Σπυρίδωνα Κασπίρη ο οποίος έψαλε στην Ιερά Ακολουθία & τραγούδησε τα παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της Κεφαλονιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...