Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

" Χριστουγεννιάτικη Εορτή Κατηχητικών Ομάδων Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Πατρών "




Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Αγίου Νεκταρίου Πατρών, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εορτή των Κατηχητικών Ομάδων. Στην εορτή συμμετείχαν όλα τα τμήματα των Κατηχητικών Ομάδων από το νηπιακό έως και το τμήμα φοιτητριών / φοιτητών. Τα παιδιά όλων των ηλικιών , οι νέοι και οι νέες της ενορίας μας, παρουσίασαν ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που περιελάμβανε βυζαντινούς ύμνους, Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια, ποιήματα και θεατρικά δρώμενα.

 


     
Την εκδήλωση έκλεισε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος ο οποίος τόνισε το βαθύτερο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων λέγοντας: «Πόσοι άνθρωποι στ’αλήθεια αυτές τις άγιες ημέρες θα ανοίξουν άραγε τα μάτια της ψυχής τους και θα κλείσουν μέσα στις καρδιές τους το πραγματικό νόημα της θείας ενανθρωπήσεως; Πόσοι, αδελφοί μου και παιδιά μου χρυσά και ευλογημένα, θα κατανοήσουν ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι μια κοσμική γιορτή τυποποιημένη μέσα σε ταξίδια, δώρα, ξερές ευχές, στολίδια και γλυκά, αλλά είναι η γιορτή της πραγματικής, αληθινής και γνησίας αγάπης, ότι είναι το κατέβασμα του Θεού στη γη, για να ανυψωθεί ο άνθρωπος στον ουρανό. Αγαπητοί μου, ο Κύριός μας επίμονα ζητά για μια ακόμη φορά να γεννηθεί μέσα στη φάτνη της καρδιάς μας, για να τη ζεστάνει με τη θεία Του παρουσία σήμερα, αύριο και για πάντα».

 


Τέλος ο π. Χρύσανθος μετέφερε τις θερμές και εγκάρδιες ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και υπογράμμισε την αξία του κατηχητικού έργου, ευχαριστώντας τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην αγκαλιά της μητέρας Εκκλησίας. Μετά το πέρας της εορτής προσφέρθηκαν σε όλους τους παρευρεθέντας αναμνηστικά δώρα και παρατέθηκε πλούσιο νηστίσιμο κέρασμα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...