Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ


Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου το βράδυ στον Ιερό Ναό μας τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού και εκκλησιάστηκε το εσπερινό Γυμνάσιο το οποίον ευρίσκεται στα όρια της ενορίας μας. Ο π. Χρύσανθος επαίνεσε τους μαθητές & τις μαθήτριες διότι την ημέρα εργάζονται δια την εξασφάλιση του επιούσιου άρτου και το βράδυ φοιτούν αφενός μεν για να μορφωθούν και αφετέρου δια να αποκτήσουν τυπικά προσόντα. Προέτρεψε τους καθηγητές και τους μαθητές ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων να παραχωρήσουν μια θέση στην καρδιά τους δια τον Ιησούν Χριστόν που είναι ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου. Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας ο π. Χρύσανθος και οι συνεργάτες του στο πνευματικό κέντρο προσέφεραν σε καθηγητάς και μαθητάς νηστίσιμο εκκλησιαστικόν κέρασμα. Οι καθηγητές και οι μαθητές ευχαρίστησαν τον π. Χρύσανθο και τον παρεκάλεσαν να επισκέπτεται τακτικά το σχολείο τους.



Την Παρασκευή το πρωί εκκλησιάστηκε στο Ναό του Αγίου Νεκταρίου της ενορίας μας το 2ο Ενιαίο Λύκειο Πατρών. Κατά την Θεία Λειτουργία ο π. Χρύσανθος Στελλάτος εκήρυξε τον θείο λόγο και συνεχάρη τον διευθυντή του σχολείου κ. Γεώργιο Παπατσήμπα καθώς και τους καθηγητάς δια την αρίστη συνεργασία ανάμεσα στο σχολείο και την ενορία. Απευθυνόμενος προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, αφού ευχήθηκε Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα, υπέβαλε το ερώτημα: " Παιδιά μου για ποιόν χτυπά η καρδιά σας; "


Με αυτόν τον τρόπο ο π. Χρύσανθος τους προέτρεψε να συνειδητοποιήσουν ότι η καρδιά μας πρέπει να χτυπά για το Σωτήρα του κόσμου τον Ιησούν Χριστόν που έγινε άνθρωπος ούτως ώστε να γίνουμε εμείς υιοί Υψίστου, που επτώχευσε για να πλουτίσουμε εμείς, που ταπεινώθηκε για να υψωθούμε εμείς που σταυρώθηκε για να αναστηθούμε εμείς. Κλείνοντας, ο π. Χρύσανθος προσέφερε τεμάχιον άρτου από την ευλογημένη αρτοκλασία σε όλο το εκκλησίασμα καθώς και από ένα ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών για το έτος 2013 το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ιερά Μονή Γηροκομείου.

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια Πολλά ευλογημένα και αγιασμένα με την παρουσία του γεννηθέντος Χριστού μας στην καθημερινή μας ζωή.
    Ας κατευθύνουμε τους ανικανοποίητους συλλογισμούς προς Αυτόν να θεραπεύσει τις τραυματισμένες πληγές μας, να αναζωογονήσει τις ελπίδες και τα όνειρα του χαμένου Παραδείσου και να καταξιωθούμε ν’ αντικρίσουμε το μέλλον μας ευτυχισμένο και φωτεινότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...