Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Εκκλησιασμός 55ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών στον Ιερό μας Ναό


Σήμερα Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό μας Ναό ο καθιερωμένος εκκλησιασμός του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων. Κατά την Θεία Λειτουργία εκήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος ο οποίος ευχαρίστησε το Σύλλογο των δασκάλων διότι για άλλη μια χρονιά οδήγησαν τα παιδιά του σχολείου εις την Εκκλησία. Εν συνεχεία ανεφέρθη στη ζωή και το μαρτύριο του εορταζομένου Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου. Επεσήμανε ότι ο Άγιος Ιγνάτιος ήταν εκείνο το παιδί το οποίο ο Κύριος πήρε στην αγκαλιά του και είπε προς τους μαθητές του το γνωστό λόγο: «Εάν μη στραφήτε και γένησθε ως τα παιδία, ου μη εισέλθητε εις την βασιλείαν των ουρανών».  
Ο π. Χρύσανθος ανέφερε πως σίγουρα κάθε παιδί θα ήθελε να βρεθεί στη θέση του Αγίου Ιγνατίου και να δεχθεί τη μεγάλη ευλογία να το αγκαλιάσει ο ίδιος ο Χριστός. Ο Κύριός μας όμως έχει χαρίσει σε όλους μας ένα μεγάλο δώρο και φάρμακο αθανασίας, την Θεία Κοινωνία. Μετέχοντας στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο κάθε πιστός γίνεται σύσσωμος και σύναιμος Χριστού, λαμβάνει τον ίδιο το Χριστό μέσα στην καρδιά του και  προγεύεται της χαράς του Παραδείσου. Κλείνοντας την ομιλία του ο π. Χρύσανθος ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μικρούς μαθητές και Θεία ενδυνάμωση στους δασκάλους που έχουν αναλάβει το θεάρεστο έργο της μορφώσεως και διαπαιδαγωγήσεώς τους. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Χρύσανθος προσέφερε στη Διευθύντρια και στους δασκάλους του Σχολείου από ένα ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ιερά Κοινοβιακή Μονή του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...